Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων

Συνάντηση εκπροσώπων ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΚΕΘΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 09.10.2024, συνάντηση δια ζώσης στην Αργυρούπολη και με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ εκπροσώπων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και του ΕΛΚΕΘΕ, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που ενδιαφέρουν αμφότερους τους φορείς και τη σύνταξη και συνυπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ οι κα Μ. Χρησταντώνη, Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο κ. Δ. Πειρουνάκης και η κα Α. Μπάρα, Senior Sustainability Officers, και από πλευράς ΕΛΚΕΘΕ ο Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ κ. Α. Μαγουλάς, ο Διευθυντής ΙΘΑΒΒΥΚ κ. Κ. Μυλωνάς, η Διευθύντρια ΙΘΑΒΙΠΕΥ κα Μ. Στουμπούδη, ο Αναπλ. Διευθυντής ΙΩ κ. Β. Καψιμάλης και η κα Α. Ανδριοπούλου, επικεφαλής της ομάδας εκπαίδευσης ΕΛΚΕΘΕ, η οποία διοργάνωσε αρχικά τη συνάντηση.

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία περιλαμβάνουν την περιβαλλοντική παρακολούθηση, την ανάδειξη και προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα, με έμφαση:

(α) τις περιοχές των 10 λιμένων (και ειδικότερα τα λιμάνια Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας) που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο την ωρίμαση των Master Plans των λιμένων αυτών και την εκπόνηση των ΜΠΕ που τους αφορούν, καθώς και

(β) τις περιοχές NATURA 2000 που βρίσκονται στις ευρύτερες θαλάσσιες ή/και χερσαίες περιοχές των εν λόγω λιμένων.  (Read more…)