Πρώτη Εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο του προγράμματος «Fish Net Greece» 

(Κέρκυρα, Απρίλιος 2017)

Σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5-7 Απρίλιου 2017 εκπαιδευτική δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με μαθητές δημοτικού σχολείου.

Συνολικά 104  μαθητές έκτης τάξης  από  το 1ο, 2ο & 4ο Δ.Σ. Λευκίμμης Κέρκυρας και τα 1ο, 3ο & 4ο Δ.Σ. Κορισσίων Κέρκυρας,  επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Λευκίμμης με σκοπό να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Γνωριμία με την Valencia στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Fish Νet – Greece», με επιστημονική υπεύθυνη την Δρ. Ελένη Καλογίαννη.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος και η παρουσίαση του πραγματοποιήθηκε από τους, Αργυρώ Ανδριοπούλου, Σοφία Γιακουμή και Ελένη Καλογιάννη.

DSC00377_

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια εξειδικευμένη παρουσίαση για το κρισίμως κινδυνεύον είδος, και μια σειρά βιωματικών δράσεων τόσο πεδίου όσο και εργαστηρίου. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες όπου η μια ομάδα παρατήρησε με την βοήθεια στερεοσκοπίου άτομα Valencia και άλλων συμπατρικών της ειδών καθώς και βενθικών μακροασπονδύλων (που αποτελούν μέρος της τροφής της), ενώ η άλλη πραγματοποίησε μια δράση πεδίου με σκοπό την κατανόηση των αβιοτικών και βιοτικών παραγόντων σε ένα γλυκού νερού υδάτινο οικοσύστημα.

DSC00483_

Για τους μαθητές ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς οι περισσότεροι δεν γνώριζαν για την παρουσία αυτού του σπάνιου είδους ψαριού των γλυκών νερών στον τόπο τους.

Στην πραγματοποίηση του προγράμματος βοήθησαν οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Λευκίμμης κα Σοφία Βάρελη, κα Μαρία Γιανναδάκη, κος Βλάσσης Αλέκος και η κα Άρτεμης Μπριασούλη.